Etarska ulja za negu kose

Etarska ulja se mogu koristiti za čišćenje kože glave, jačanje kose, sprečavanje iritacija i nastanka peruti, stimulaciju folikula dlake, poboljšanje cirkulacije, pa čak i za pospešivanje rasta kose.

Pročitaj više

Upotreba kokosovog ulja u kozmetici

Kokosovo ulje je veoma popularno u kozmetici i ima višestruku primenu u nezi kože i kose. 

Pročitaj više
Ši (karite) maslac

Ši (karite) maslac

Ši maslac, takođe poznat i kao afrički karite maslac, dobija se od jezgra ploda karite drveta (Butyrospermum parkii), koje raste u savanama centralne Afrike i koje se na afričkom kontinentu koristi vekovima. Latinski naziv, Butyrospermum parkii, potiče od grčkih reči boutyron – maslac i sperma – seme.

Pročitaj više